فراینداستخوانگیری وبسته بندی لاشه گاوMeat Deboning operation
1- چهار قسمت نمودن لاشه ها (گاو) با اره های گردان
2- انتقال هر قست در روی میز جداساز استخوان.
3- جداسازی استخوان در اطراف باند مخصوص توسط پرسنل.
4- انتقال استخوانها از طریق نوار نقاله به بیرون.
5- انتقال گوشت استخوانگیری و قطعه شده به باند مخصوص (گردن - راسته - ران - سردست - فیله)
6- تریم کردن نهایی از طریق جدا کردن چربی و غدد.
7- انتقال قطعه ها به میز گردان در انتهای نقاله.
8- بسته بندی قطعات گوشت (واکیوم - سولوفان بدون واکیوم)
9- بسته بندی در کارتن (هر کارتن مخصوص یکنوع قطعه و حدوداً به وزن 25-30 کیلوگرم)
10- وزن کشی ، تسمه ، برچسب، مهر و قرار دادن در روی پاکت.
11- حمل به اطاق انجماد و سپس ارسال یا نگهداری در اطاق زیر صفر درجه.
فرایند عملیاتی تبدیل مواد مازاد(رندرینگ) Rendering plant
الف: خون
1- خون جمع آوری شده جهت انجام مراحل تبدیل به پودر خون با فشار باد و یا حمل با تانکر به قسمت تبدیل، حمل می شود (جهت عدم انعقاد خود یا از مواد شیمیایی و یا سیستم مکانیکی استفاده می شود.)
2- پخت و استریل و خشک شدن در دیگ پخت.
3- خارج کردن از دیگ پخت و سرد کردن آن.
4- سیلو کردن.
5- کیسه کردن.
ب: پودر گوشت
1- حمل و بارگیری از محل کشتارگاه به دیگ پخت (دامپر- وانت- اسکرو- تسمه …)
2- پخت - استریل و خشک شدن در دیگ پخت.
3- جداسازی چربی در پرکلیتور و سانتریفوژ.
4- هدایت چربی به مخازن ته نشینی.
5- انتقال چربی صاف شده به مخزن نگهداری.
6- تخلیه سبد سانتریفوژ (پودر) در سینی (هاپر) جهت سرد شدن.
7- سرد کردن پودر و آماده برای آسیاب (کولر - سینی - فضای باز …)
8- آسیاب کردن .
9- سیلو .
10- کیسه کردن.
فرایند تبدیل استخوان به استخوان
1- حمل استخوان از واحد استخوانگیری و یا خارج از سایت به واحد استخوانگیری.
2- انتقال به هاپر دریافت.
3- خرد کردن استخوان با استخوان خردکن.
4- انتقال به اتوکلاوو (مخزن تحت فشار) و پخت استخوان.
5- خارج کردن استخوان و سرد کردن آن.
6- آسیاب کردن و انتقال به سیلو.
7- کیسه گیری پودر استخوان.
8- جداسازی چربی از ژلاتین و تصفیه آن و پر کردن در بشکه های 200 لیتری .
9- تصفیه ژلاتین بعنوان چسب (برای استفاده در صنایع کارتن - مقوا - تمبر و …)
فرایند ذوب پیه وتولید چربی صنعتی
1- انتقال پیه با ترولی به واحد ذوب.
2- انتقال به هاپر دریافت.
3- هدایت از هاپر توسط تسمه (هلیس) به خردکن.
4- خرد کردن (قیچی کردن - تکه تکه کردن) پیه توسط دستگاه مخصوص.
5- انتقال پیه خرد شده از طریق تسمه (هلیس) به مخزن ذوب.
6- فرایند کردن پیه (ذوب) در مخزن مخصوص با بخار غیر مستقیم (دمای 90 درجه)
7- جداسازی روغن خالص از جزغاله توسط سانتری فیوژ (سپاراتور- فیلتر پرس …)
8- انتقال جزغاله به قسمت رندرینگ (تبدیل مواد مازاد) جهت تبدیل به پودر خوراک دام.
9- انتقال روغن توسط پمپ مخصوص به مخزن تصفیه.
10- جداسازی اسیدهای چرب آزاد (FFA) و شستشوی روغن تا خنثی سازی.
11- پرکردن روغن در بشکه های 200 لیتری و انبار کردن.
فرایند عمل آوری روده
1- لشه گیری (دست کشی - رنگ گیری) در قسمت جدا کردن روده از شکمبه.
2- دسته بندی (5 و یا 10 تائی) انتقال به واحد روده پاک کنی.
3- خیساندن در کباد (حوضچه مخصوص) بمدت 24 ساعت با شرایط مخصوص.
4- باز کردن دسته ها. یکبار و دو بارگیری.
5- دسته بندی (5 - 10 تایی )
6- نمک سود کردن.
7- سردخانه (روده اورژینال)
8- باز کرن دسته ها.
9- سورت و کالیبره کردن.
10- متره و درست کردن هنگ.
11- هنگ کشی یا نمک سود کردن هنگها.
12- ابگیری و نمک گیری .
13- بسته بندی .
14- سردخانه - انبار - ارسال.
فرایند محتویات درون معده جهت تهیه کود
1- پاره کردن شکمبه در روی سینی مخصوص و خارج کردن مواد درون آن و انتقال به مخزن تخلیه بخارج.
2- شستشوی شکمبه و تخلیه کامل مواد.
3- انتقال مواد بخارج از سالن در مخزن حمل (همراه با فشار هوا - در صورت انتقال با روش پیستونی آب مواد گرفته و تفاله انتقال داده می شود.)
4- (در صورت وجود آب) پرس آبگیری که 85% از آب مواد گرفته می شود.
5- انتقال مواد آب گرفته شده به فضای مورد نظر ساخت کمپوست.
6- ایجاد بستر مثلثی شکل و دپوی مواد در ای بسته.
7- هوا دهی به بستر و ایجاد کود برای مصارف کشاورزی.
فرایند جمع آوری ودپوی پوست
1- جمع آوری پوست های گاوی و گوسفندی و انتقال به سالن دپوی پوست (وانت - ترولی …)
2- نمک سود کردن پوست ها از قسمت گوشتی.
3- پهن کردن از قسمت گوشتی در روی پالتها تا ارتفاع 1-20/1
4- انتقال با لیفتراک به کامیون های حمل جهت دباغی.
مهندس رضا محمودی متخصص طراحی و ساخت کشتارگاه صنعتی
۰۹۱۲۶۳۴۲۴۷۰