دوباره می سازمت وطن

این وبلاگ توسط شاپور نوشته و در جهت اطلاع رسانیدر زمینه عمران می باشد میباشد

دوباره می سازمت وطن

این وبلاگ توسط شاپور نوشته و در جهت اطلاع رسانیدر زمینه عمران می باشد میباشد

ایستگاه کشتار گوسفند و گاو

ایستگاه های عملیاتی فرایند آماده سازی کشتار گوسفند

operation steps for sheep processing

1- حرکت از ‌آغل انتظار به رامپ منتهی به کشتارگاه

2- ورود به نقاله مهار کننده (ریسترینر Reastrainer) به منظور مهار دام بصورت تک تک.

3- بیهوش کردن دام با شوک برقی انبری در انتهای نقاله.

4- خواباندن روی میز ذبح بطرف قبله.

5- ذبح دام.

6- آویزان کردن پای عقب به الواتور و انتقال به ریل خونگیری.

7- قطع شاخها و پاها توسط تیغه های الکتروهیدرولیکی .

8- شروع پوست کن دنبه و جداسازی پوست از دنبه

9- انتقال از قلابهای خونگیری به قلاب های پوست کن و انتقال قلابها به اول خط.

10- قطع پاها توسط تیغه های الکتروهیدرولیکی .

11- بازرسی پاها و شاخها.

12-شروع پوست کن(افقی خوابیده- افقی در روی ریل-عمودی درحال حرکت)40- 60%

13- پوست کن نهایی (دستی - ماشینی)

14- چاک زدن سینه.

15- قرار گرفتن اندامهای آلایش خوراکی روی نقاله بازرسی بهداشتی که حرکت آن با لاشه بصورت موازی می باشد.

16- بازرسی موازی.

17- آماده سازی بعدی آلایش خوراکی در اطاق جداگانه .

18- انتقال آلایش غیر خوراکی به محل مخصوص جهت فرایند.

19- انتقال ضبطی ها به فضای مخصوص .

20- جداسازی لاشه های مشکوک جهت معاینات بعدی و نگهداری در سردخانه مخصوص.

21- توزین با باسکول هوایی و چاپ بر چسب وزن.

22- شستشوی لاشه توسط دوش.

23- قرار دادن لاشه های گوسفندی از روی خط پوست کن در روی قلابهای هشت شاخه و یا چهار شاخه غلتک دار.

24- توقف در ایستگاه قبل از سردخانه .

25- انتقال به سردخانه.

بعد از نگهداری در سردخانه (24 ساعت- تا حصول دمای عمق لاشه به 2/5) به کامیون سردخانه دار جهت توزیع انتقال داده می شود یا با پوشش پارچه ای کفن پوش و سپس در اطاق انجماد. ابتدا منجمد و سپس در سردخانه زیر صفر نگهداری می شود.

 

ایستگاه های عملیاتی فرایند آماده سازی کشتار گاو و گوساله

Operation steps for cattle processing

1- انتقال گاو از اصطبل(از طریق رامپ) به تله.

2- ورودبه قفسه شوک زطریق دربهای لغزنده عمودی.

3- شوک زدن و بیهوش کردن دم (شوک برقی- اسلحه)

4- بیرون راندن گاو از قفسه شوک (ثقلی - متحرک)

5-ثابت کردن قلاب درپای قب،بالابردن روی ریل سربری.

6- سربری (ذبح) رو به قبله.

7- بالا بردن دام با جرثقل زنجیری و انتقال در روی ریل خونگیری.

8- اتصال دستگاه تحریک کننده (الکترو استیمولاسیون).

9- بستن ابتدای مری (جهت جلوگیری از خروج مواد درون معده)

10- بریدن دستها و شاخها با تیغه های هیدرولیکی.

11- انتقال گاو از ریل خونگیری به پوست کنی (دستی - انتقال دهنده بادی)

12- قطع پاهای عقب بوسیله تیغه های الکتریکی بادی.

13- بازرسی پاها، شاخهاو پستانها.

14- پوست کنی اولیه قسمت جلو و پشت (چاقوی دستی - گردان بادی)

15- پوست کنی نهایی با دستگاه پوست کن و انتقال پوست ها به اطاق آماده سازی پوست.

16- بریدن و جدا کردن کله و قراردادن آن روی نقاله بازرسی (کابین کله شور).

17- چاک زدن سینه توسط اره مخصوص .

18- خارج نمودن امعاء و احشاء در روی سینی بازرسی و آویزان کردن الایش خوراکی در قلابهای موازی.

19- بازرسی بهدشتی آلایش خوراکی و غیر خوراکی.

20- انتقال اعضاء ضبط شده به اتاق مخصوص جهت حمل به تبدیل ضایعات.

21- شقه کردن سر گاو و خارج کردن غز و زبان (در اطاق جداگانه)

22- شقه کردن لاشه در سکوی متحرک، قابل تنظیم هماهنگ با اره اتوماتیک دستی شقه کن.

23- بازرسی بهداشتی شقه وجداسازی لاشه های مشکوک و انتقال آنها به سردخانه های مخصوص .

24- تریم نهائی و جداکردن چربی های اضافی.

25- توزین با باسکول هوایی و چاپ بر چسب وزن.

26- شستشوی لاشه با دوش.

27- توقف در ایستگاه قبل از سردخانه.

28- انتقال به سردخانه.

پس از یکروز ذخیره سازی در سردخانه و پیش سردکن چهار قطعه کردن لاشه و توزین و انتقال، به کامیونهای یخچال دار و یا چهار قطعه کردن لاشه و انتقال به اطاق انجماد و یا استخوانگیری.

 

 

مهندس رضا محمودی متخصص طراحی و ساخت کشتارگاه صنعتی

shapour2536@yahoo.com

۰۹۱۲۶۳۴۲۴۷۰

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد