ایستگاه های عملیاتی فرایند آماده سازی کشتار گوسفند
operation steps for sheep processing
1- حرکت از آغل انتظار به رامپ منتهی به کشتارگاه
2- ورود به نقاله مهار کننده (ریسترینر Reastrainer) به منظور مهار دام بصورت تک تک.
3- بیهوش کردن دام با شوک برقی انبری در انتهای نقاله.
4- خواباندن روی میز ذبح بطرف قبله.
5- ذبح دام.
6- آویزان کردن پای عقب به الواتور و انتقال به ریل خونگیری.
7- قطع شاخها و پاها توسط تیغه های الکتروهیدرولیکی .
8- شروع پوست کن دنبه و جداسازی پوست از دنبه
9- انتقال از قلابهای خونگیری به قلاب های پوست کن و انتقال قلابها به اول خط.
10- قطع پاها توسط تیغه های الکتروهیدرولیکی .
11- بازرسی پاها و شاخها.
12-شروع پوست کن(افقی خوابیده- افقی در روی ریل-عمودی درحال حرکت)40- 60%
13- پوست کن نهایی (دستی - ماشینی)
14- چاک زدن سینه.
15- قرار گرفتن اندامهای آلایش خوراکی روی نقاله بازرسی بهداشتی که حرکت آن با لاشه بصورت موازی می باشد.
16- بازرسی موازی.
17- آماده سازی بعدی آلایش خوراکی در اطاق جداگانه .
18- انتقال آلایش غیر خوراکی به محل مخصوص جهت فرایند.
19- انتقال ضبطی ها به فضای مخصوص .
20- جداسازی لاشه های مشکوک جهت معاینات بعدی و نگهداری در سردخانه مخصوص.
21- توزین با باسکول هوایی و چاپ بر چسب وزن.
22- شستشوی لاشه توسط دوش.
23- قرار دادن لاشه های گوسفندی از روی خط پوست کن در روی قلابهای هشت شاخه و یا چهار شاخه غلتک دار.
24- توقف در ایستگاه قبل از سردخانه .
25- انتقال به سردخانه.
بعد از نگهداری در سردخانه (24 ساعت- تا حصول دمای عمق لاشه به 2/5) به کامیون سردخانه دار جهت توزیع انتقال داده می شود یا با پوشش پارچه ای کفن پوش و سپس در اطاق انجماد. ابتدا منجمد و سپس در سردخانه زیر صفر نگهداری می شود.
ایستگاه های عملیاتی فرایند آماده سازی کشتار گاو و گوساله
Operation steps for cattle processing
1- انتقال گاو از اصطبل(از طریق رامپ) به تله.
2- ورودبه قفسه شوک زطریق دربهای لغزنده عمودی.
3- شوک زدن و بیهوش کردن دم (شوک برقی- اسلحه)
4- بیرون راندن گاو از قفسه شوک (ثقلی - متحرک)
5-ثابت کردن قلاب درپای قب،بالابردن روی ریل سربری.
6- سربری (ذبح) رو به قبله.
7- بالا بردن دام با جرثقل زنجیری و انتقال در روی ریل خونگیری.
8- اتصال دستگاه تحریک کننده (الکترو استیمولاسیون).
9- بستن ابتدای مری (جهت جلوگیری از خروج مواد درون معده)
10- بریدن دستها و شاخها با تیغه های هیدرولیکی.
11- انتقال گاو از ریل خونگیری به پوست کنی (دستی - انتقال دهنده بادی)
12- قطع پاهای عقب بوسیله تیغه های الکتریکی بادی.
13- بازرسی پاها، شاخهاو پستانها.
14- پوست کنی اولیه قسمت جلو و پشت (چاقوی دستی - گردان بادی)
15- پوست کنی نهایی با دستگاه پوست کن و انتقال پوست ها به اطاق آماده سازی پوست.
16- بریدن و جدا کردن کله و قراردادن آن روی نقاله بازرسی (کابین کله شور).
17- چاک زدن سینه توسط اره مخصوص .
18- خارج نمودن امعاء و احشاء در روی سینی بازرسی و آویزان کردن الایش خوراکی در قلابهای موازی.
19- بازرسی بهدشتی آلایش خوراکی و غیر خوراکی.
20- انتقال اعضاء ضبط شده به اتاق مخصوص جهت حمل به تبدیل ضایعات.
21- شقه کردن سر گاو و خارج کردن غز و زبان (در اطاق جداگانه)
22- شقه کردن لاشه در سکوی متحرک، قابل تنظیم هماهنگ با اره اتوماتیک دستی شقه کن.
23- بازرسی بهداشتی شقه وجداسازی لاشه های مشکوک و انتقال آنها به سردخانه های مخصوص .
24- تریم نهائی و جداکردن چربی های اضافی.
25- توزین با باسکول هوایی و چاپ بر چسب وزن.
26- شستشوی لاشه با دوش.
27- توقف در ایستگاه قبل از سردخانه.
28- انتقال به سردخانه.
پس از یکروز ذخیره سازی در سردخانه و پیش سردکن چهار قطعه کردن لاشه و توزین و انتقال، به کامیونهای یخچال دار و یا چهار قطعه کردن لاشه و انتقال به اطاق انجماد و یا استخوانگیری.
مهندس رضا محمودی متخصص طراحی و ساخت کشتارگاه صنعتی
۰۹۱۲۶۳۴۲۴۷۰