دوباره می سازمت وطن

این وبلاگ توسط شاپور نوشته و در جهت اطلاع رسانیدر زمینه عمران می باشد میباشد

دوباره می سازمت وطن

این وبلاگ توسط شاپور نوشته و در جهت اطلاع رسانیدر زمینه عمران می باشد میباشد

سنگ

مقدمه:سنگ ها یکی از قابل مطالعه ترین عناصر طبیعی می باشند که تقریباً برای تمام رشته های علوم مورد استفاده هستند. زیرا اگر این باور را داشته باشیم که عمر سنگها ی موجود در کره ی زمین مساوی پیدایش کره ی زمین می باشد در این صورت این سنگ ها شاهد تمام تحولات کره ی زمین بوده و بالا خره این سنگ ها مانند شناسنامه ی ایم کره ی خاکی هستند. در این صورت مطالعه ی این سنگ ها برای باستان شناسان ، فسیل شناسان، معدن شناسان، جغرافی دانان، کشاورزان و خیلی از علوم دیگر جالب می باشد که هر کدام از این رشته ها نیاز به مطالعه ی وسیع و طولانی در شناخت سنگ و سایر مختصات آن از دیدگاه های خود را دارند. ولی از نظر مهندسین ساختمان مطالعه در سنگ بسیار اندک بوده و تقریباً به رنگ و پایداری آن در مقابل و غیره محدود می شود.

 

ساختمان سنگ:

از زمانی که سنگ به عنوان مصالح نماسازی مورد استفاده قرار گرفت کارهای سنگی به چهار گروه تقسیم گردید: قاب سازی ، روکش کاری، پیشانی و کف سازی.

روکش ممکن است به یکی از دو صورت نمای طرح دار و یا قلوه سنگی به کار رود.

 

قالب سازی:

قاب سازی شامل لایه هایی از سنگ بریده شده در ابعاد و ضخامت های مشخص می باشد و چنانچه لازم باشد سوراخ شده و شیاربندی می شوند که بتوانند به صورت دیوار های خارجی غیر باربر عمل نموده و یک سطح خارجی پرداخت شده را فراهم نمایند. این قاب ها می توانند توسط سنگ های اتصال یا نبشی های زیر طاقچه نگهداشته شوند و به دیوار کمکی از بتن، آجر، سفال یا بلوک بسته شوند و نیز می توانند روی یک اسکلت فلزی بنا شوند.

 

روکش کاری:

روکش های سنگی به معنای استفاده از قطعات نسبتاً کوچک سنگ در ضخامت های متفاوت می باشند که به سطح یک دیوار کمکی از قبیل بلوک، آجر، سفال یا بتن با انواعی از مهارهای سنگی محکم میگردد.

 

پیشانی:

سنگ پیش آمده عبارتست از قطعاتی از سنگ بریده شده که جهت مقاصد معینی به کار برده می شوند. مانند پایه، چهارسو پنجره، کف پله، قرنیزها و درپوش ها و موارد مشابهی که معمولاً به عنوان کارهای پایانی قلمداد می گردند.

 

سنگ کف سازی:

کف ها و قدم گاه ها و حیاط ها ی سنگی یا پوشش سنگفرشی بر روی زیر سازی از سنگ، بتن، آجر یا سفال بنا می شوند.

 

سنگ از دیدگاه مقررات ملی ساختمان:

سنگ مصرفی از هر گونه که باشد باید تمیز، محکم، بادوام، متجانس و بدون رگه و عاری از مواد آلی باشد. به طوری کلی سنگ های ساختمانی باید دارای حداقل خلل و فرج و از سختی کافی برخوردار باشند و سنگ های ساختمانی بایستی از خواص دیگری نیز به شرح زیر برخوردار باشند:

1- حداقل وزن ویژه ی فضایی 1800 کیلوگرم بر متر مکعب و حداکثر در صد وزنی جذب آن 8 درصد

2- مقاومت فشاری و مقاومت ضربه ای متناسب با مورد مصرف

3- مقاومت در برابر سایش

4- مقاومت در برابرسایش

5- حداقل ضریب نرم شوندگی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد